De beste draadloze koptelefoons: een overzicht

beste draadloze koptelefoon

Wie op de vooravond staat om een draadloze koptelefoon te kopen, kan best onderstaande handige tips eerst even doornemen vooraleer over te gaan tot de aanschaf ervan. In deze blog over ‘De beste draadloze koptelefoons’ wordt nagegaan waar je op moet letten. Een bepaalde functie zoals noise cancelling kan bijzonder handig zijn als je wil genieten van je favoriete muziek. 

De beste draadloze koptelefoon: waarom is het zo belangrijk?

Na een hectische werkdag wil je je even afzonderen van de wereld om je heen en een zen ogenblik inlassen. Kwestie om even op adem te komen. Er is dan niets leukers dan heel relaxt je koptelefoon op je hoofd te zetten en naar je favoriete muziek te luisteren, naar een podcast of naar een fascinerend audioboek. Een koptelefoon is daarom ook een persoonlijk kostbaar bezit. Wikken en wegen is de boodschap als je een koptelefoon wil kopen en ga vooral niet te overhaast te werk.

Bedrade versus draadloze hoofdtelefoons

De eerste hamvraag die je je kan stellen: een koptelefoon met snoer of draadloos aankopen? Insiders weten maar al te goed dat de draden van een koptelefoon meer in de weg zitten dan hun lief is. Nochtans blijven de ‘diehard’ fans halsstarrig zweren en bij hoog en bij laag beweren dat een koptelefoon met bedrading betere geluidskwaliteit biedt. Nochtans is het verschil in geluid voor het merendeel van de mensen nauwelijks merkbaar tussen een koptelefoon met bedrading of zonder. Meer nog, de laatste jaren zijn draadloze koptelefoons aan een steile opmars bezig en zijn enorm verbeterd. Om een klein misverstand maar meteen uit de weg te ruimen. De beste draadloze koptelefoon kan momenteel probleemloos wedijveren met de beste bedrade tegenhanger.

draadloze koptelefoonsNoise cancelling, meer dan een leuke tool

Noise cancelling, ook in het vakjargon noise-reduction genoemd, is een hele leuke gesofisticeerde tool die geluiden in de omgeving dempt. Heel concreet: je hebt helemaal geen last meer van krijsende kinderen in de trein of van bulderende voorbijrijdende vrachtwagens als je op je geluiddempende koptelefoon van je favoriete muziek zit te genieten. De techniek die hier achter zit, is makkelijk uit te leggen. De microfoon – die geïnstalleerd is in je koptelefoon – registreert het geluid van de omgeving en reageert met een soort tegengeluid. Dat heeft het grote absolute voordeel dat je je favoriete muzikale bucketlist niet verdovend hard moet zetten om ernaar te luistervinken. Gehoorbeschadiging is door dit systeem niet meer aan de orde. Het enige minpuntje is dat het accugebruik een tikkeltje naar omhoog klimt. Ook zal je uiteraard de omgeving waar je je bevindt, wat meer in de gaten moeten houden als je buitenshuis bent of je begeeft in een onbekende omgeving. Je hoort immers niet wat er rond je aan het gebeuren is.

Zorg dat anderen niet kunnen meeluisteren

Het is superbelangrijk dat je vrij ongestoord kan genieten van je favoriete muziek. Spijtig genoeg heeft niet iedereen dezelfde muzieksmaak. Het is heel belangrijk als je toch de beste draadloze koptelefoon wil kopen, dat je een model aanschaft met een klankkast die volledig gesloten is. Op die manier laat je koptelefoon nauwelijks muziek door naar de buitenwereld toe en wordt ook gedeeltelijk het geluid van de omgeving tegengehouden.

Onze favorieten?

Wil je de investering maken? Hieronder onze vier absolute toppers van het moment: